Kontakt:
- 603 303 161

mgr inż. Katarzyna Bychowska-Koczergo
Dietetyką zajmuję się od kilkunastu lat. Uczę pacjentów jak pożywieniem można wpływać na swoje zdrowie, wygląd, samopoczucie, energię. Mam doświadczenie w ustawianiu diet przy problemach skórnych, przy nietolerancjach pokarmowych, Hashimoto, w dietach redukcyjnych, a także w innych chorobach dietozależnych.
Skończyłam Międzywydziałowe Studia Ochrony Środowiska na SGGW w Warszawie. Jestem również po studiach dyplomowych z dietetyki w Instytucie Żywości i Żywienia Człowieka w Warszawie. W swojej pracy zawodowej staram się traktować naukę o żywieniu w szerszym kontekście dbania o środowisko.
Zawód dietetyka wymaga ciągłego poszerzania wiedzy, doszkalam się w kierunku wpływu mikroflory jelitowej na nasze zdrowie, ten temat aktualnie szczególnie mnie fascynuje. Dużą wiedzą i doświadczeniem służę w obszarze żywienia dzieci. Jestem mamą 3 córek, cyklicznie prowadzę również warsztaty w przedszkolach, organizuję zajęcia ze zdrowego odżywiania. Mój autorski cykl to "Co jeść, aby wpływać pozytywnie na środowisko?". Moją misją zawodową jest uczenie pacjentów, że wybory żywieniowe mają szerokie konsekwencje dla nas samych i dla otoczenia, w którym żyjemy.
Lubię gotowanie szybkie i proste, zgodnie z porą roku. Wykorzystuję produkty sezonowe, z naszego regionu klimatycznego. W moich dietach propaguję więc szybkie i proste przepisy. Moje diety nauczą Was zdrowego, świadomego odżywiania. To zmiana na lepsze i na zawsze, jeśli tylko zechcecie. Zapraszam do mojej poradni DOBRY DIETETYK Katarzyna Bychowska-Koczergo.